Whatsapp logotip

Iako mnogi vlasnici mijenjaju svoj pametni telefon svakih dvije godine, pa s svakim produljenjem ugovora nabave novi, dio vlasnika koristi i nekoliko godina stare pametne telefone. Za vlasnike tih uređaja mogao bi biti problem što popularni WhatsApp ukida podršku.

Tvrtka je najavila kako će do kraja tekuće godine biti ukinuta podrška za sve Androide na prastaroj verziji 2.1, kao i na verziji 2.2 Froyo. Ranije ove godine je ukinuta podrška za Windows Phone 7.1 telefone, ali sada će i vlasnici iPhonea 3GS također biti zakinuti za ovu aplikaciju jer se ukida podrška za iOS 6.

Kao razlog ovome navodi se kako nove značajke koje su ugrađene u WhatsApp ne mogu raditi na starim verzijama operativnog sustava. Ova odluka je donesena još ranije ove godine, no iz WhatsAppa još jednom upozoravaju korisnike da nadograde OS, odnosno nabave novi telefon ukoliko je to moguće.

Osim za navedene platforme, aplikacije neće više raditi ni na BlackBerry 10 OS-u s obzirom da ga koristi vrlo mali dio korisnika, no na tim telefonima aplikacija će imati podršku do sredine iduće godine – 30. lipnja 2017.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here