Whatsapp logotip

WhatsApp je objavio da će do kraja tekuće godine ukinuti podršku za neke operativne sustave. Među njima su Windows Phone 7.1, BlackBerry OS uključujući i noviju verziju BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60 kao i Android verzije 2.1 i 2.2.

Ova popularna aplikacija za dopisivanje slavi sedam godina postojanja i prvi put je stigla u Apple App Store samo nekoliko mjeseci nakon što je ova trgovina otvorena. U to vrijeme većina pametnih telefona su koristili  BlackBerry i Nokia operativne sustave, no danas se to promijenilo i 99.5 mobilnih uređaja je bazirano na iOS, Android i Windows Phone platformama.

S obzirom na navedeno ne čudi odluka čelnih ljudi WhatsApp-a da se prestanu razvijati nove verzije aplikacije za platforme koje gotovo nitko ni ne koristi. I sam BlackBerry svoje nove smartfone će bazirati na Googleovom operativnom sustavu, a prvi njihov uređaj je BlackBerry Priv.

Njihov savjet je da ukoliko još uvijek koristite uređaj s gore navedenim operativnim sustavom jednostavno nabavite novi uređaj s modernijim OS-om na kojem će WhatsApp raditi bez problema.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here