iOS 6 je najnovija generacija Appleovog operativnog sustava za mobilne uređaje a izlazak se očekuje ove jeseni. Prva novina je uvođenje „Passbook-a“ – digitalne karte za sportske događaje, koncerte, putovanja, avione i sl. koji će zamijeniti običnu kartu.

Novine u iOS6

Sama aplikacija za pozive je također dobila neke dorade, tako da je sada moguće odbiti razgovor i automatski poslati poruku da ste trenutno  zauzeti a aplikacija će vas obavijestiti  o tome naknadno ili kada promijenite lokaciju. Dodan je i „Do not disturb“ mod kojim je moguće stišati ili pojačati zvuk zvona za određene grupe u imeniku. Novost je to da će Facetime raditi i preko 3G mreže a ne samo preko wifi konekcije kao dosada.

Osim navedenog dodane su i poboljšane brojne aplikacije  operativnog sustava iOS 6 , Instapaper – alat za offline čitanje tekstualnih datoteka i web stranica, iCloud je sada poboljšan i omogućava lakše pohranjivanje vaših datoteka na serveru. Iz Applea- su također naglasili da rade na što boljoj integraciji iOS-a 6 s društvenim mrežama pogotovo s Facebook-om, a uvodi se i „Guided Access“ koji će omogućiti zaključavanja dijela aplikacija djeci.

iOS 6 – Novi operativni sustav za iPod touch, iPhone i iPad 1

Također, upravo za ovaj operativni sustav Apple je razvio i svoj sustav mapi – iOS6 maps,  kako ne bi bio ovisan o Google mapama kao do sada. Sustav mapi će biti integriran u korak po korak navigaciju kojom će biti kontrolirana od virtualnog pomoćnog programa za Apple uređaje – Siri.

iOS6 će biti podržan na slijedećim uređajima : iPhone 3GS i noviji,  četvrta generacija iPod touch-a i iPad 2 i 3 uređajima.
Za razliku od Androida novi operativni sustav će biti dostupan svim korisnicima,  te se i očekuje da većina korisnika gore navedenih uređaja pređe na iOS 6.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here