Viber logotip

Viber je ovaj tjedan ažurirao svoju aplikaciju za Android i iOS, a najbitnija značajka nove verzije Vibera je mogućnost korištenja video poziva, baš kao u Skypeu ili Google Hangoutima.

Baš kao što je slučaj s gore navedenim aplikacijama, osim poziva između mobilnih uređaja, korisnici će moći video pozive koristiti i na desktop aplikaciji za računala.

Osim ove novine, sučelje je doživjelo manje promjene u dizajnu, ikone kontakata imaju oble rubove, a balončići za chat izgledaju malo drukčije nego u prethodnim verzijama. Novina je mogućnost dijeljenja broja kontakta putem QR kodova, a dodani su i neki novi jezici.

Nema sumnje da će s ovim ažuriranjem Viber postati prava alternativa Skypeu, jer video pozivi su do sada bili jedina prednost Skypea u odnosu na Viber.

Talmon Marco, izvršni direktor tvrtke je u svom priopćenju između ostalog izjavio kako je tvrtka oduševljena što su omogućili video pozive na mobilnim uređajima i kako sada možete obavljati video pozive i na mobilnim uređajima i na PC i Mac računalima gdje god da se nalazite.

Viber je trenutno dostupan za iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Windows, Mac, Linux i Symbian uređaje, a za korištenje aplikacije je potrebno imati vezu s internetom.

Aplikaciju za Android možete preuzeti s Google Play trgovine, aplikaciju za iOS možete preuzeti na App Storeu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here