Viber za Windows 10 Mobile operativni sustav

Programeri Vibera rade na verziji ove aplikacije za novi Windows 10 Mobile operativni sustav. Ovo je dobra vijest za sve korisnike Microsoftovog mobilnog OS-a, koji bi uskoro trebali dobiti sve značajke Vibera koje imaju korisnici na drugim platformama uključujući i video pozive.

Nedavno je bilo govora kako će Viber u potpunosti prestati na razvoju aplikacije za sve Microsoftove platforme, no srećom se to ipak neće dogoditi.

S obzirom da Windows 10 Mobile je dostupan samo na Lumia 550, 950 i 950 XL pametnim telefonima, a nadogradnja OS-a za ostale uređaje se konstanto odgađa očito se ekipi koja stoji iza Vibera ne žuri s aplikacijom za Windowse 10 Mobile.  Oni koji koriste stariju verziju Windows Phonea i ovako mogu koristiti Viber na svojim uređajima.

Istovremeno na stranici Windowslatest je objavljena informacija kako je izgleda prekinut razvoj univerzalne aplikacije za desktop verziju Windowsa.

Microsoft je ranije ovog tjedna objavio kako intenzivno radi na projektima Astoria i Islandwood koji bi programerima trebali omogućiti da prilagode svoje postojeće aplikacije za Android i iOS za Windows 10 Mobile u svega par minuta.

Primjera radi recimo da je za Android na Google Playu dostupno 1,6 milijuna aplikacija dok je za Windows Phone dostupno gotovo pet puta manje, samo 340 tisuća. S obzirom na ovu činjenicu i ne čudi podatak da je prodaja Windows telefona u stalnom padu od kraja 2014, a u cijelom životnom vijeku je prodano samo 110 milijuna uređaja s ovim operativnim sustavom, dok je istovremeno prodano preko 4.5 milijarde Android i iOS uređaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here