Ubuntu 14.04 LTS

Canonical je najavio izlazak nove verzije Ubuntua 14.04 LTS (Trusty Tahr) za 17.travnja. Programeri su napravili mnoga poboljšanja u odnosu na prethodne verzije i Linux zajednica prati razvoj s velikim zanimanjem.

Kada je Canonical izdao posljednju verziju Ubuntua 13.10 (Saucy Salamander) u listopadu prošle godine, korisnici su bili pomalo razočarani činjenicom da ova verzija nije sadržavala neke veće izmjene u odnosu na Ubuntu 13.04. Bilo je nekih malih izmjena „ispod haube“ no vizualno ove dvije verzije su bile identične.

Ubuntu 14.04 LTS – Novine

S toga su programeri Canonicala Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) napravili vizualno atraktivnijim a ubačene su i neke unikatne promjene u odnosu na Saucy Salamander.
Najveća promjena je način prikaza i otvaranja izbornika. Trenutno se izbornici prikazuju u gornjoj alatnoj traci, a sada je uveden novi način njihovog prikaza, koji bi mogao pomoći svima koji koriste zaslone većih dijagonala. Canonical je ovaj način prikazivanja izbornika nazvao Locally Integrated Menus i oni se sada prikazuju desno unutar prozora. Kako taj feature izgleda možete vidjeti u priloženom videu.

Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) donosi i neke vizualne promjene poput novog načina prikaza prozora bez ruba i novog lock screena.
Ovo su samo neke od brojnih poboljšanja u novoj verziji Ubuntua, a više detalja donosimo uskoro kada isprobamo ovu distribuciju Linuxa.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here