DORSCLUC2014

Najveća regionalna konferencija DORS/CLUC o opensource tehnologijama će se održati u Zagrebu od 11. do 13. svibnja.

Radi se o najstarijoj, a ujedno i najvećoj regionalnoj konferenciji na temu  operacijskog sustava Linux, otvorenog koda i slobodnog softvera. Za organizaciju konferencije su zadužene neprofitne udruge HrOpen i HULK (Hrvatska Udruga Linux Korisnika) koje će po 23. put u Hrvatsku dovesti neke od najznačajnijih imena u opensource zajednici.

Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users Conference se ove godine održava na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. U tri dana, koliko će trajati ova konferencija, održati će se razna predavanja i radionice, a okupiti će studente, hakere, mala i srednja poduzeća, velike tvrtke, kao i predstavnike javnog sektora.

Među istaknutijim imenima koji će posjetiti ovogodišnju DORS/CLUC konferenciju su Sonia Montegiove , ICT novinarka i blogerica te članica  koordinacijske grupe LibreUmbria za projekt prelaska talijanskog Ministarstva obrane i njegovih 150.000 računala na LibreOffice, Dorian Ivančić iz poznate tvrtke Rimac Automobili. On je sam veliki Open Source Software entuzijast te njegov pristalica i propovjednik, a objasniti će kako ovakav softver se koristi u razvoju električnih automobila.

Predavanja pokrivaju i razne poslovne teme – najnovija iskustva implementacije slobodnog softvera i migracije u industriji i tehnologiji dok će tijekom radionica koje su većinom tehničkog karaktera, polaznici imaju mogućnost naučiti kako koristiti neku tehnologiju i kako riješiti probleme primjenom otvorenih i slobodnih tehnologija.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here