Google Chrome 64 Bit Logo

Nakon što je prije nekoliko tjedana pojavio u canary kanalima nadogradnji, 64-bitna verzija Google Chromea danas je stigla i do Beta verzije.

Ova verzija će zahtijevati 64-bitne Windowse 7 ili Windowse 8 i 8.1, a izlazi i verzija za Linux operativni sustav. Iako je ovo posljednja testna verzija, moguće je da će ipak proći još nekoliko mjeseci prije nego što izađe finalna verzija.

Google Chrome 64-bit se može instalirati preko postojećeg Google Chromea, tako da korisnik neće izgubiti oznake i postavke.

Koja je koristi od 64-bitnog Chromea?

Iako bi 64-bitna verzija trebala omogućiti korištenje više od 3 GB radne memorije, to u praksi i neće biti toliko bitno jer Chrome i ovako svaki tab otvara u zasebnom procesu. Odnosno i postojeća verzija 32-bitna verzija omogućava zauzeće do 3 GB radne memorije po svakom tabu, što je i više nego dovoljno za veliku većinu korisnika.

Chrome 64-bit bi mogao trošiti čak i više sistemskih resursa u odnosu na 32-bitnu verziju, što bi moglo rezultirati s dosta nižim performansama.

S druge strane 64-bitna arhitektura i nije vezana samo za iskorištenje radne memorije, tako da će nova verzija Chromea moći iskoristiti ostale pogodnosti 64-bitne arhitekture. Problem kod ove testne verzije je što neki dodaci za Chrome trenutno nisu kompatibilni s ovom verzijom, a potrebno je instalirati i 64-bitnu verziju Jave (ukoliko je imate potrebu koristiti).

Beta verziju ovog web preglednik možete preuzeti s ove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here