Maxthon Cloud Browser-4

Maxthon Cloud Browser osim za Windowse, Mac OS X, Android i iOS od sada je dostupan i na Linux platformi.

Iako ne tako populan kao ostali web preglednici, Maxthon je već duže vrijeme prisutan među programima ove namjene. U ranim početcima je koristio Internet Explorerov Trident engine, a nakon toga WebKit – engine koji koristi i Appleov Safari. Od nedavno, baš kao i Opera, i ovaj web preglednik je prešao na  Chromium koji koristi i Google Chrome.

Tvrtka Maxthon Ltd. je upravo izdala i prvu verziju Maxthon Cloud Browsera za Linux distribucije i pozivaju sve zainteresirane da testiraju ovaj program.

Iako preglednik podsjeća na Chrome, upravo jer radi na istom engineu, razlike su ipak očite. Korisnici imaju mogućnost izrade Maxthon passporta, odnosno cloud računa za pohranu svojih favorita, povijesti surfanja, lozinki. Zanimljivo je da je upravo Maxthon Cloud Browser prije ostalih uveo ovakvu mogućnost sinkronizacije podataka u web preglednik, čak prije nego što su Googleovi programeri to odlučili ugraditi u Chrome.

Još jedna zanimljivost ovog preglednika je što je u potpunosti kompatibilan s  Chrome web-trgovinom, tako da će sve ekstenzije za Googleov preglednik raditi i na Maxthon Cloud Browseru.

Svi koji žele isprobati ovaj program na Linux platformama, kao i na ostalim, instalacijsku datoteku mogu preuzeti s službene stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here