Sway početni zaslon

Microsoft je krajem prošle godine najavio kako radi na novoj platformi za izradu multimedijalnih prezentacija. Radi se o platformi Office Sway koji je od sada dostupan putem web sučelje na adresi www.sway.com i kao aplikacija za iPhone, iPad i Windows 10 OS, a najavljena je verzija i za Windows Phone. Do sada je platforma bila dostupna samo manjem broju beta testera.

Za razliku od PowerPointa, Sway je mnogo jednostavniji za početnike i služi za brzinsku izradu prezentacija, osobnih priča, newslettera, projekta ili interaktivnih izvješća. U slideove možete dodavati naslove, tekst, slike, videa, tweetove, grafikone i sve te elemente posložiti na nekoliko načina u prezentaciju.

Korisnici servisa na raspolaganju imaju mnogo predefiniranih dizajnova pomoću kojih mogu napraviti svoje radove, a putem url-a moguće je pozvati i dodatne autore koji vam mogu onda pomoći u izradi prezentacije. Kada završite se uređivanjem, svoj rad možete podijeliti na raznim društvenim mrežama poput Twittera, Google plusa, Facea ili poslati url adresu svog uratka.

Sam sadržaj korisnici mogu postavljati lokalno s računala, ali i s raznih Internet servisa poput Youtubea, Facebooka, OneDrivea…

Za sve one koji se po prvi puta susreću s servisom Microsoft je napravio i nekoliko uvodnih videa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here