Sway logotip

Microsoft bi uskoro, uz popularni PowerPoint, dobiti još jednu platformu za kreiranje multimedijalnih prezentacija pod nazivom Sway.

Sigurno se pitate što će Microsoftu dva programa za potpuno istu namjenu. Iako su i Sway i PowerPoint imaju istu namjenu, ipak postoje razlike. Sway bi trebao služiti za prezentaciju sadržaja na moderan  način na svim vrstama zaslona u web pregledniku, a iz Microsofta tvrde da se ne radi o PowerPointu nove generacije, već posve zasebnoj platformi.

Unatoč tomu što Sway i PowerPoint imaju dodirnih točaka, zamišljeno je da oba programa budu dio Office paketa i koriste se zasebno.

S PowerPointom korisnici izrađuju svoje prezentacije krećući od nule, odnosno praznog prozora i moraju napraviti cjelokupni proces prezentacije, no imaju potpunu kontrolu tog procesa.

S druge strane Sway se oslanja na dizajn predefiniranih templatova, brzo i jednostavno unošenje materijala, no ograničeni ste na predefinirani raspored pojedinih elemenata. Prednost Swaya je upravo u jednostavnosti korištenja i uštedi vremena, kao i mogućnost prilagodbe za različite veličine zaslona i može se pregledavati na raznim uređajima.  Ovaj program je više služi za pričanje priča, nego klasično prezentiranje, a sadržaj je moguće pregledavati u web pregledniku.

Razlika je i u tome što Sway lakše prikazuje dinamičan sadržaj, dok su u PowerPointu prezentacije uglavnom statične.

Jednom kada Sway stigne u Microsoft Office bit će sigurno zanimljiv i funkcionalan dodatak brojnim korisnicima ovog uredskog paketa programa koji žele sadržaj prikazati na više platformi.

Ukoliko ste zainteresirani testirati ovu novu platformu, možete se prijaviti putem e-maila na ovoj adresi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here