Sony Xperia M

Sony je najavio dolazak još jednog pametnog telefona u mid-range segmentu, Xperiju M. Dizajnom sličnim Xperiji Z, no cjenovno mnogo prihvatljiviji, ne sumnjamo da će ovaj uređaj biti prihvaćen.

Iako Sony još nije dao službene informacije o cijeni i na kojim će sve tržištima uređaj biti dostupan, prema nekim izvorima cijena bi trebala biti oko 1800 kn.

Sony Xperia M – Specifikacije

Sony Xperia M je opremljena s zaslonom dijagonale 4 inča, rezolucije 854×480 px (245 ppi). Unutar kućišta nalazi se dual-core procesor radnog takta od 1GHz, Adreno 305 grafički čip i 1 GB radne memorije. Najveći nedostatak je prostor za pohranu podataka, pa tako od 4 GB prostora za pohranu, korisnici ovog uređaja će imati samo 2.8 GB za pohranu aplikacija. Unutarnja memorija se može, doduše, proširiti putem SD kartica, maksimalnog kapaciteta do 64 GB. Xperia M ima dvije kamere, glavnu kameru od skromnih 5 MP, i prednju kameru rezolucije 0.3 MP. Razočaravajuće je što glavna kamere nema optički zoom, no ima zato autofokus, a može snimati i videozapise kvalitete do 720p.

Ovaj pametni telefon će dolaziti s Android 4.1 Jelly Bean OS-om, a za sada nema informacija u mogućim nadogradnjama u budućnosti. Što se tiče raznolikosti boja, Xperia M dolazi u četiri varijante: crnoj, bijeloj, ljubičastoj i žuto-zelenoj (lime).

Sony Xperia M dual

Najavljena je i dual-SIM verzija, koja bi trebala imati naziv, logično, Xperia M dual. Dual-SIM verzija će imati i noviji operativni sustav – Android 4.2 Jelly Bean.

Ove Xperije bi trebale doći na tržište u trećem kvartalu ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here