Sony Xperia A4 (Xperia Z4 Compact)

Sony je u svom stilu, bez puno pompe, predstavio Xperia A4 pametni telefon koji će kreće u prodaju na japanskom tržištu. Smartphone je opremljen s 20. 7 MP kamerom koja se inače koristi kod Xperia Z-serije.

Kako ovaj uređaj ima oznaku SO-04G moguće je da će na ostalim svjetskim tržištima se prodavati kao Sony Xperia Z4 Compact, s obzirom da se prošlogodišnji model s oznakom SO-04F u Japanu zvao Xperia A2, dok je na ostalim svjetskim tržištima imao naziv Xperia Z3 Compact. Mobitel se nalazi u ponudi NTT Docomo mobilnog operatera, a u ponudi imaju i Xperia Z4 model, koji se trenutno ne prodaje izvan Japana.

Sony Xperia A4 (Xperia Z4 Compact) specifikacije

Xperia A4 ima 4.6″ Triluminos zaslon 720p rezolucije i Snapdragon 801 chipset, baš kao i Xperia Z3 Compact. Ostatak hardwarea uključuje 2 GB radne memorije, 16 GB interne memorije i 2600 mAh. S stražnje strane se nalazi gore navedena 20.7 MP kamera, dok se s prednje strane nalazi kamera s 2.2MP senzorom.

Xperia A4 dolazi s Android 5.0 Lollipop OS-om, te će najvjerojatnije dobiti i buduće nadogradnje, dok s Z3 Compact modelom to neće biti slučaj s obzirom da je taj model došao do kraja svog vijeka trajanja.

S obzirom da Sony traži kupca za svoj odjel pametnih telefona jer prodaja Xperia modela je u velikom padu u posljednjih nekoliko mjeseci, nije čudno da tvrtka predstavlja uređaje vrlo slične prethodnim generacijama, a jedina razlika je noviji operativni sustav. Na ovaj način se drastično smanjuju troškovi proizvodnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here