Sony Xperia ZR

Danas je japanski proizvođač Sony Mobile službeno predstavio novu prinovu u Xperia obitelji – Xperiu ZR.

Prema navodima proizvođača, glavna značajka ovog uređaja je vodonepropusnost i to na mnogo većem nivou nego kod Xpeira Z uređaja, što će omogućavati fotografiranje i snimanje Full HD videozapisa u vodi.

Xperia ZR – Specifikacije

Uređaj ima dodirni zaslon dijagonale 4.55 inča, rezolucije 720p, a od ostalih karakteristika izdvajamo 1.5GHz quad-core Snapdragon S4 Pro procesor, 2 GB RAM-a i 8 GB prostora za pohranu podatka (proširivo putem SD kartica do 32 GB).

I ovaj mobitel je opremljen 13 MP glavnom kamerom s Sony Exmor RS senzorom, kao i prednjom kamerom za video pozive. Što se tiče ostalih karakteristika tu je podrška za PlayStation certifikaciju, 3.5 mm audio priključak, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, DLNA, NFC, Xperia Link kao i ostali standardni senzori za mobilne uređaje.

Sony je najavio kako će Xperia ZR dolaziti s instaliranim Android 4.1 Jelly Bean OS-om, kao i s Sonyjevim paketom aplikacija – Walkman, Album i Movies.

Uređaj će biti dostupan u drugom kvartalu tekuće godine, a dolaziti će u dvije varijante crnoj i bijeloj. Nikakve informacije o cijeni uređaja zasada nisu objavljene.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here