Ova verzija ne donosi neke velike novine u odnosu na prethodnu verziju ipak pruža nekoliko novih opcija, poboljšane performanse i sučelje.

Integriran je inteligentni sustav Google Now Posljednja verzija Android  operativnog sustava Android 4.1 – Jelly Bean je izlašla 10.7. ove godine.

Novine u Android-u  4.1 su slijedeće:
Preuzimanje novih updatea za aplikaciju će biti brže jer sada nova aplikacija će preuzimati dijelove aplikacije koji su se promijenili a cijelu aplikaciju kao do sad. Animacije i interakcija u izbornicima je sada brža i tečnija.

koji pamti vaše lokacije, kalendar događanja, pojmove koje se upisali u tražilicu i automatski vam daje prijedloge vezano za događaje ili trenutnu lokaciju.

Google Voice Searchje također poboljšan – sada radi mnogo brže i točnije nego u prethodnoj verziji.  Dodana je i nova tipkovnica koja je bolja nego Androidu 4.0 ICS, tipkovnica ovaj put ima dugme za laku izmjenu jezika. Samo sučelje sada ima više kontrasta, uglavnom je bazirano na tamnu pozadinu s bijelim slovima.

Novina u Android-u 4.1 je i to što su Google mape sada dostupe i offline, iako ta tehnologija još nije razvijena do kraja jer unaprijed  morate odrediti rutu i preuzeti mape za tu rutu.  Na kraju, sada je moguće izmijeniti  veličinu widgetima kako bi ih lakše posložili po početnom ekranu.

Android 4.1 Jelly Bean je u biti poboljšani Android 4.0 ICS, glavna odlika mu je veća brzina a “inteligentniji” je od bilo kojeg mobilnog operativnog sustava. Za sada će  biti dostupan za Galaxy Nexus, Nexus S i Motorola Xoom uređaje, a za  uređaje koji su već dostupni na tržištu proizvođači će naknadno javiti kad i hoće li biti moguće nadogradnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here