Slack logotip

Slack je relativno nova komunikacijska platforma koja u posljednje vrijeme je vrlo popularna kod poslovnih korisnika, odnosno tvrtki, jer omogućava komunikaciju unutar timova.

Servis je pokrenut 2013. godine, a osnovan je od strane Stewarta Butterfielda koji je bio jedan od suosnivača popularnog slikovnog servisa Flickra.

Što Slack omogućava?

Osim komuniciranja putem poruka u stvarnom vremenu, putem Slack aplikacije mogu se slati i razne datoteke, a servis je upravo testira glasovne i video pozive koji bi uskoro trebali biti integrirani.

No koja je razlika Slacka u odnosnu na Skype, Viber ili WhatsApp koji također podržavaju gore navedeno? Slack sadrži napredne algoritme i alate za pretragu poruka i privitaka što omogućava brže pronalaženje onog što tražite, dakle nešto slično pretrazi unutar Gmaila.

Slack podržava integraciju s Dropbox, Asana, Google+ Hangouts, Twitter, Zendesk servisima dakle sve što treba poslovnim korisnicima. Glavna ideja je da ovaj servis jednog dana zamjeni komunikaciju putem e-maila.

Nedavno je i sam Microsoft razmišljao o tome da kupi ovaj servis jer postaje velika konkurencija njihovom Skypeu i to za čak 8 milijardi US $, no izgleda da su ipak odlučili resurse uložiti u daljnji razvoj Skypea.

Osnovne usluge servisa su besplatne za korištenje, no aplikacija ima i razne dodatne usluge za svoje korisnike, a više o tim uslugama i cijenama možete naći na njihovom webu.

Što se tiče dostupnosti  po platformama Slack podržava Windows 7 ili noviju verziju, Mac OS 10.9 ili noviji, Ubuntu i Fedora Linux distribucije. Na mobilnim uređajima postoje aplikacije za  iOS, Android i Windows Phone (beta verzija).

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here