Android Skype

Microsoft je napustio Windows Phone platformu, no njihova aplikacija Skype za Android i iOS je dobila dvije nove značajke – integraciju s PayPal servisom za plaćanje i tamnu temu.

Tako je sada moguće direktno iz aplikacije poslati novac putem PayPala, a ova značajka je trenutno dostupna u 22 države, među kojima trenutno nije Hrvatska. Plaćanje putem Skype je moguće obitelji i prijateljima, no ne i na poslovne PayPal račune.

Ovo nije prvi put da je PayPal došao na Skype, ta opcija je uvedena još 2007. godine, no nije bila dostupna u mobilnoj aplikaciji već isključivo na desktopu.

Dark mode u Skypeu”

Tamni način rada je sve više uvodi u mobilne aplikacije, pa ni Skype nije ostao imun na to. Za razliku od chat tema koje su mogle promijeniti isključivo izgled prozora za dopisivanje, „dark mode“ odnosno tamni način rada u potpunosti daje aplikaciji mračniji izgled. Ovo je korisno u noćnim satima jer smanjuje naprezanje očiju.

U novoj verziji Skypea vraćana je i indikator aktivnosti korisnika, pa se tako pored ikone kontakta sada nalazi zelena oznaka kada je netko online. Dodana je i opcija sortiranja razgovora po vremenskom periodu, odnosno da su najnoviji na vrhu, po aktivnosti i po tome da li je razgovor pročitan ili ne.

Skype za Android možete naći ovdje, dok za iOS ovdje.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here