Microsoft natpis

Već duže vrijeme Microsoft se i ne trudi previše kako bi održao na životu svoju mobilnu platformu. U izvješću koje je tvrtka izdala objavili su kako umjetna inteligencija sad glavni prioritet tvrtke, a Windows telefoni nisu ni spomenuti i uklonjeni su iz financijskih izvješća.

Iako je izvršni direktor Satya Nadell nakon odlaska Stevea Ballmera tvrdio da je mobilni odjel prioritet tvrtke, sada se fokus prebacuje na druge dvije mobilne platforme iOS i Android. Pod Windows Phone okriljem i ovako već duže vrijeme nije izašao niti jedan uređaj još tamo od posljednje Lumije 960, a sve je započelo kada je napušten koliko toliko uspješan Nokia brand.

Unatoč negodovanju fanova da ulažu u rivalske platforme, Microsoft u posljednje vrijeme izbacuje sve više aplikacija za Android i iOS na kojima će u budućnosti ponuditi većinu svojih usluga poput mobilne verzije Officea.

Windows Phone u ovom trenutku ima udio od očajnih 0.1%, pa nije ništa čudno da mnogi su prestali izdavati svoje aplikacije na ovom operativnom sustavu, dok s druge strane Android i iOS zajedno imaju udio od 99.6%.

1 komentar

  1. Pod pojmom windowsphone misli se na wp 8 i wp 8.1 ! Ali izgleda da nepismenost autora udara na windows 10 mobile ?! Microsoft ne napušta wp sistem več ukida aktivnu podršku i razvoj za tu platformu. Budučnost w10mobile je upitna jer se Microsoft još nije izjasnio što če se dogoditi sa tom platformom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here