Logo Skype 5.0 Android

Iz Microsofta je stigla obavijest kako korisnici iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva će uskoro moći koristiti verziju Skypea koja se izvodi direktno iz web preglednika pod nazivom Skype for Web. Dakle, za korištenje ove verzije neće biti potrebno imati instaliran klijent na računalu.

Skype za web je trenutno u beta razvojnoj fazi i raspoloživ je isključivo korisnicima iz gore navedenih država. Ovakav pristup servisu mogao bi biti prikladan svima koji ne koriste vlastito računalo, a imaju potrebu obaviti nekakav poziv ili poslati poruku putem Skypea.

Iz Microsofta su objavili kako je Skype for Web važan korak za ovaj servis i da su fokusirani kako bi  Real-Time Communication (RTC) tehnologiju uveli doveli u web preglednike. S obzirom da brojni korisnici Skypea žele korištenje servisa direktno iz preglednika, tvrtka je odlučila pokrenuti Skype for Web koji bi trebao pomoći u povezivanju s prijateljima u bilo kojem trenutku.

Beta verzija već sadrži skoro sve značajke klasičnog klijenta, poput slanja poruka, glasovnih i video poziva, popis prijašnjih razgovora i naravno sve kontakte.

Kasnije ove godine bi trebala ova verzija biti integrirana u Outlook.com, a prema prvim informacijama trebala bi dobiti i novo redizajnirano sučelje.

Skype for web bi trebao raditi u Microsoftovom Internet Exploreru, ali i u konkurentskim web preglednicima Google Chromeu i Mozilla Firefoxa. Naravno, novi Microsoft Edge koji će doći zajedno s Windowsima 10 za nekoliko tjedana će također biti podržan.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here