Windows 9 logo

I dok očekujemo Windowse 8.1 koji bi se za manje od 2 mjeseca trebali pojaviti na tržištu, već su stigle i prve informacije o budućim Microsoftovim operativnim sustavima, koji su već u razvoju.

Windows 9

Windowsi 9 bi trebali biti nasljednik 8-ce, i njihov dolazak se očekuje tijekom iduće godine, no ne bi trebali donijeti neke značajnije promjene u odnosu na prethodnu verziju. Dobra vijest je da Microsoft radi na povratku Aero sučelja uz neke modifikacije.

Prema prvim informacijama, Windowsi 9 bi mogli izaći u studenom 2014, dok se prva beta verzija očekuje već početkom godine.

Windows 10

Što se tiče Windowsa 10 oni bi trebali donijeti brojne novine, prvenstveno u „cloud“ segmentu, na kojem će se temeljiti ova verzija Windowsa.

Tako bi ova verzija trebala korisnicima omogućavati pristup svom OS-u s bilo kojeg računala, pametnog telefona ili tableta koji ima vezu na Internet. Sličan model je uveo Adobe, s svojim Creative Cloud servisom, koji korisnicima omogućava pristup isključivo putem pretplate.

Naravno ovo su tek prve informacije o nadolazećim Microsoftovim OS-ovima, tako da su moguće još brojne izmjene prije nego zažive nove verzije Windowsa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here