Moments aplikacija web sučelje

Facebook svojim korisnicima nije davao limit koliko fotografija mogu pohraniti putem ove društvene mreže, pa su mnogi upravo Face koristili za backup svojih fotografija. Jednostavno su se fotografije mogle spremati u privatne foto albume, pa čak ako ih i niste željeli dijeliti s prijateljima svejedno ste imali mogućnost neograničene pohrane fotografija.

Iz Facebooka su odlučili stati tome na kraj jer u buduće svi koji žele koristiti njihovu uslugu za pohranu fotki morati će imati instaliranu aplikaciju Moments koje je predstavljena prošle godine, a služi za spremanje fotografija bilo privatnih bilo onih koje želite podijeliti.

Koristite Moments ili će fotografije biti izbirsane

Korisnici su obaviješteni putem emaila da preuzmu Moments jer će u protivnom sve fotografije koje su označene kao privatne spremljene na Facebookove servere biti zauvijek izbrisane.

Ovo nije prvi put da Mark Zuckerberg i ekipa tjeraju korisnike Facea da instaliraju dodatnu aplikaciju. Nedavno je odlučeno da slanje poruka putem mobilnih web preglednika više neće biti moguće, već će se morati instalirati Messanger, a još ranije poruke su uklonjene iz originalne Facebook aplikacije i sva komunikacija je prebačena na Messanger.

Ukoliko vam se ovaj potez Facebooka ne sviđa, preporučamo da kao alternativu koristite Google Fotografije koji nude neograničenu pohranu slika i videa, a ukoliko želite ostati vjerni Faceu onda aplikaciju možete preuzeti s ovih poveznica:

Moments za Android | Moments za iOS

Komentiraj ovaj članak