Google device Manager

Google je najavio kako će tijekom ovog mjeseca lansirati novu aplikaciju Android Device Manager ili na hrvatskom Upravitelj Android uređaja , koja će vlasnicima Android pametnih telefona i tableta pomoći u lociranju svog uređaja.

Nedavno je Sony sličnu uslugu ponudio vlasnicima novih Xperia uređaja, a sada će i svi oni koji posjeduju ostale Android 2.2 i novije uređaje moći pronaći svoj uređaj ili izbrisati podatke putem slične aplikacije.

Putem Android Device Managera moguće je pojačati zvuk zvona pametnog telefona ili tableta i locirati uređaj na mapi u stvarnom vremenu. Naravno, za korištenje aplikacije biti će obvezan Googleov račun.

Naravno, kako bi odredili lokaciju svog uređaja potrebno je da su na njemu uključene lokacijske usluge (GPS ili mreže). Kako bi pronašli svoj zagubljeni mobitel (ili tablet) potrebno je otvoriti ovu stranicu putem web preglednika i prijaviti se s vašim Google računom. Iz izbornika odaberite željeni uređaj i putem opcije “zovi” uključite zvono (ova značajka radi čak i kada je na mobitelu stišan zvuk).

Tu je još i opcija “zaključavanje” putem koje zaključavate uređaj i opcija “izbriši” s koja u biti izvodi tvornički reset. Ove dvije opcije služe za zaštitu podataka u koliko sumnjate da je vaš smartphone ukraden.

Više o aplikaciji možete pronaći na službenom Android blogu.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here