Panda Global Protection 2016 sučelje

Tvrtka Panda Security je izbacila prvu beta verziju Global Protection 2016 programa za zaštitu računala. Radi se o programu koji osim alata za zaštitu sustava od virusa u stvarnom vremenu ima u sebi integrirano još nekoliko modula poput  PC Tuneup-a.

U posljednje vrijeme sve više programskih timova nude ovakva all-in-one rješenja kombinirajući antivirus i antimalware alate s alatima za optimiziranje operativnog sustava. Tako,  Panda Global Protection 2016 u sebi sadrži alate za zaštitu bežičnih mreža, ali i PC Tuneup modul putem kojeg možete pronaći i ukloniti probleme u Windows registru, počistiti nepotrebne datoteke s vašeg računala i podesiti  start-up programe. Također, ovaj paket sadrži i integrirani firewall, kao i modul za enkripciju datoteka.

Novi Pandin software radi na 32 i 64 bitnim verzijama Windowsa XP, Vista, 7, 8/8.1, kao i novih Windowsa 10.

Samo sučelje programa je pomalo bljedunjavo i neinovativno ako ga usporedimo s trenutno aktualnom verzijom Panda Global Protection 2015. Programeri su odlučili iz nekog razloga ukloniti boje tako da je sučelje u crno, bijelo i sivoj paleti boja.

Sam PC Tuneup modul nažalost u ovoj verziji ne radi kako treba i često se zna dogoditi da zamrzne računalo, a skener nakon uklanjanja problema nema loga u kojem bi se moglo pronaći što je točno uklonjeno.

Inače, Pandin antivirus je jedan od boljih programa za uklanjanje nametnika i real-time zaštitu računala, no ovaj paket nije na njegovoj razini, a i mnogi korisnici više vole koristiti zaseban program za zaštitu računala od virusa i zaseban za optimiziranje operativnog sustava (CCleaner, Glary Utilities) jer ovakva rješenja su se pokazala malo nespretnima.

Moramo naglasiti da se radi o beta verziji Panda Global Protection-a i da tvrtka nagrađuje one koji pronađu bugove u ovom paketu programa. Ukoliko ste fan Panda softwarea, onda možete testirati ovaj software i preuzeti ga s njihove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here