Opera Mini je lagana i brza verzija web preglednika  predviđena je za one korisnike koji imaju ograničen internet promet na svojim mobilnim uređajima.  Iz Opera tvrde da ovaj web preglednik sažima do 90 % primljenih podataka i na taj način čini surfanje Internetom preko mobilnog uređaja mnogo jeftinijim i bržim.

Prije svega iz ovog mobilnog web preglednika su izbačeni  podrška za Flash,  HTML5 a i podrška  za JavaScript je nepotpuna.  Opera Mini otvara stranice vidljivo brže,  no zbog  kompresije podataka, prikaz slika je nešto gori nego kod punokrvnih mobilnih web preglednika – Opera Mobile, Dolphin Browser-a  HD i Maxthon browser-a kod Androida ili Safarija kod uređaja baziranih na iOS-u.

Sučelje je identično Opera Mobile web pregledniku, a u potpunosti je prevedeno i na hrvatski jezik.  Početna stranica s brzim biranjem je također prisutna, što je odlika svih Opera web preglednika.

Opera Mini podržava omatanje teksta i pinch to zoom opciju, a vrlo dobro je izvedeno sinkroniziranje svih favorita između ostalih  Opera proizvoda, tako da lako možete uvesti favorite iz desktop verzije Opera ili Opera Mobile web preglednika.

Dakle, Opera Mini Vam može poslužiti, ako ništa drugo, kao alternativni web preglednik kada vam je potrebna ušteda prenesenih podataka i smanjenje troškova  kada koristite 3G konekciju na mobilnom uređaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here