Opera web preglednik

Opera 12 Web Browser 1Opera 12 web preglednik  je nastao još davne 1994 godine i još uvijek privlači pažnju mnogih korisnika.
Ovaj preglednik podržava pregled stranica u karticama – tabovima, pregled sličica stranice kada pređete mišem preko nje, prilagodljivu traku za traženje i jednostavnu integraciju s e-mail i chat klijentima.

Instaliranje Opere 12 je brz i jednostavan proces koji traje manje od 2 minute. A ako želite koristiti neke od dodatnih opcija Opere onda je potrebno napraviti  MyOpera račun, iako za surfanje to  i nije potrebno. Prilikom instalacije moguće je odabrati jezik instalacije (među kojima je i hrvatski jezik) a moguće je čak Operu instalirati na eksterni USB drive i koristiti ovaj program kao portabilan.

Opera 12 Web Browser 2

Opera 12 ima najbolje sučelje od svih web preglednika, bolje nego konkurentski  Firefox ili Google Chrome , izbornici i trake su posloženi minimalistički, a opet su bogati opcijama, i lako dostupni. Desno od adresne trake nalazi se i traka za  brzo pretraživanje koristeći Google pretraživač ili neki drugi pretraživač zavisno o vašem izboru. U pretraživaču je moguće i odabrati hardversku akceleraciju kako bi se ubrzalo učitavanje zahtjevnijih stranica. Osim navedenog za Operu su dostupne brojne ekstenzije i teme koje lako možete preuzeti preko samog programa.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here