Često se dogodi na se želite prijaviti na neku web stranicu no ne možete se sjetiti lozinke koju ste za nju postavili. Većina današnjih web preglednika ima ugrađenu opciju za upravljanje lozinkama pa tako i Google Chrome. Ovaj preglednik sinkronizira spremljene zaporke na svim vašim uređajima.

Pronalazak lozinke je moguć na dva načina, prvi jednostavniji je da kliknete na ikonu korisnika u gornjem desnom uglu Chromea i potom odaberete opciju Passwords.

Potom u polju passwords upišete željenu stranicu ili je odaberete s popisa spremljenih. Kada pronađete stranicu za koju tražite lozinku kliknete na ikonu oka kako bi se ona prikazala. Ukoliko imate uključenu zaštitu računala s lozinkom ili PIN-om da bi vidjeli lozinku potrebno je to unijeti prije pregleda.

Druga način pristupa je da kliknete na 3 vertikalne točke u gornjem desnom uglu preglednika i odaberete settings.

Na toj stranici kliknete na passwords i onda možete napraviti pretragu na gore opisani način. Osim pregledavanja, ovdje imate i opcije za brisanje ili izvoz zaporke u drugi preglednik. Kada ste već ovdje naša preporuka je da pokrenete i Google Chrome provjeru lozinki kako bi provjerili da nije koja komprimitirana i ukoliko je promijenite je.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here