Microsoft Office 2007 logotip

Idućeg tjedna Microsoft Office 2007 ide u zasluženu mirovinu odnosno doseći će „End of Life“ status. To znači da više ova verzija Officea neće biti podržana od strane Microsofta u vidu novih ažuriranja i zakrpi.

Tvrtka je izdala priopćenje u kojem savjetuju da svi koji još uvijek koriste MS Office 2007 nadograde program na noviju verziju.

Od 31. listopada Office 2007 više se neće moći spojiti na Office 365 mailbox, pa samim time slanje i primanje e-mail poruka više neće biti moguće.

Kao i većina Microsoftovog softvera i ova verzija uredskog paketa programa ima rok trajanja od 10 godina u kojem tvrtka nudi tehničku podršku korisnicima, ispravlja otkrivene bugove i brine se o sigurnosnim zakrpama. „End of Life“ znači da Microsoft više neće nuditi korisnicima nikakvu podršku od 10. listopada.

Opcije za nadogradnju su Office 365 pretplata koji omogućava da se program instalira na 5 uređaja istovremeno ili Office 2016 jednokratna kupnja licence za svaki uređaj. Alternativa je i Libre Office besplatni uredski paket.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here