Opera 8 Mini Android

Još prošle godine izašla je Opera Mini 8 za iOS, a Android korisnici su sve do sada čekali na novu verziju. Programeri iz Opere su odlučili napokon izdati i verziju za Android, koja je poprilično izmijenjena u odnosnu na prošlu 7.6 verziju.

Aplikacija je redizajnirana tako da sučelje je vrlo slično „običnoj“ verziji Opere za Android. Bitno je napomenuti da sadašnji korisnici aplikacije moraju ručno instalirati ovu verziju, jer nova verzija se može koristiti uz stariju verziju.

Opera Mini za Android napokon normalno izgleda i na uređajima s visokom rezolucijom zaslona, a redizajnirano je i speed dial sučelje. Glavna značajka ove aplikacije je velika ušteda prometa podataka prilikom surfanja. Programeri tvrde da se korištenjem ove aplikacije može uštediti do čak 90 % prometa podataka.

Štoviše, sada i korisnici imaju uvid u podatke o uštedi, kojima se pristupa putem ikonice u donjem desnom uglu. U istom izborniku je smještena i opcija download, a sama preuzimanja bi trebala biti znatno brža, dok se velike datoteke mogu preuzeti isključivo putem bežične Wi-Fi konekcije. Od ostalih značajki valja izdvojiti mogućnost sinkronizacije, private browsing opciju i dijeljenje favorita stranica (bookmarka) putem Opera računa.

Full screen pregled stranica je također dostupan, no potrebno ga je prethodno omogućiti u postavkama aplikacije.

Operu Mini 8 za Android možete preuzeti iz Google Play trgovine na ovoj poveznici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here