Firefox logo

Mozilla će u listopadu uvesti novu uslugu Firefox Premium koja će biti bazirana na pretplatničkom modelu. Ova usluga će korisnicima nuditi dodatne usluge u Firefox web pregledniku poput besplatnog VPN-a i pohranu u oblaku.

Ovakve modele poslovanje bazirane na pretplati nude brojni proizvođači softvera, pa i Mozilla na ovaj način želi doći do dodatnog izvora prihoda.

Naravno, korištenje Firefoxa će i dalje biti besplatno, a ova usluga će biti namijenjena onima koji žele te dodatne servise. S obzirom da je Firefox drugi najpopularniji web preglednika nakon Google Chromea, kojeg koristi nešto manje od 10% korisnika iz Mozille se nadaju da bi određeni broj korisnika želio platiti za ovakve dodatne usluge.

Osim navedenog Premium usluga će nuditi i poboljšanu sigurnost i privatnost korisnika.

Firefox Premium bi trebao biti spreman u listopadu, pa ukoliko ne bude neželjenih problema, uslugu ćemo moći isprobati za nekoliko mjeseci.

I besplatna verzija na vidiku

Za sve one koji ne mogu ili ne žele platiti ovakvu uslugu ista će biti dostupna i u limitiranoj besplatnoj verziji. Free verzija Firefox Premiuma će imati limite u vidu smanjenog prometa putem VPN-a i manji prostor za pohranu u cloudu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here