Opera Mini 8 sučelje iOS

Norveško-poljski programski tim je izbacio novu verziju Opere Mini 8.0 za iPad i iPhone s poprilično redizajniranim sučeljem aplikacije.

Glavni zadatak Opere Mini je ušteda prometa, jer se sav sadržaj prije prikazivanja komprimira na serverima tvrtke i nakon toga šalje korisnicima. Na ovaj način korisnici mogu uštediti i do 90 % podatkovnog prometa. Osim navedenog, ovaj web preglednik znatno ubrzava surfanje, pogotovo na slabijim uređajima.

Verzija 8 donosi i još neke novine, pa je sada moguće odabrati postojeći mod uštede prometa, koji bi trebao štedjeti do navedenih 90 % prometa podataka, no i mod Turbo koji prikazuje cijeli sadržaj stranice, no uz uštede prometa od 50 %.

Sučelje aplikacije je redizajnirano i izgleda slično kao i na desktop verzijama Opera web preglednika. Također, kao i na desktop verziji, korisnici sada mogu odabrati jednu od 13 predefiniranih tema. Osim navedenog, novina je i čitač QR koda, kojem se može pristupiti iz Operine tipkovnice. Aplikacija se može preuzeti na iTunes servisu.

Opera Developer 24.0

Osim Opere Mini, programeri su predstavili i developer verziju za desktop računala baziranim na Windows i MacOS-u. Nažalost, ni ova verzija nije dostupna Linux korisnicima na koje su programeri očito zaboravili jer posljednja verzija za Linux je izašla prije godinu dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here