FIrefox web preglednik logotip

Iako je Firefox jedan od najpopularnijih web preglednika, na Android operativnom sustavu nikada nije iskusio slavu svoje desktop inačice. Ljudi iz Mozille smatraju da je Firefox za Android odslužio svoje i da je vrijeme da se zamjeni s novim preglednikom koji trenutno ima kodno ime Fenix.

Android verzija Firefoxa trenutno ima kodno ime Fennec i u posljednjih godinu dana nije dobivala nikakve nove značajke. Periodičnim nadogradnjama su se krpali sigurnosni i razni drugi propusti u pregledniku. U idućih nekoliko mjeseci Fennec  bi trebao doći u end-of-life status i biti zamijenjen s Fenixom.

Nadogradnje za Fennec inačicu će u tom razdoblju biti minimalne, kako bi se raspoloživi resursi preusmjerili na razvoj novog Fenix web preglednika.  Fennec bi mogao ili krajem ove ili početkom iduće godine doseći end-of-life i od onda više neće dobivati nikakve nadogradnje.

Osim Firefoxa Mozilla na Andrid platformi postoji i Firefox Focus preglednik koji se fokusira na privatnost korisnika redovito prima nova ažuriranja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here