Android Nougat statua

Ovogodišnja verzija Androida će se zvati Nougat, objavio je Google. Prije nekoliko tjedana u tvrtka je ponudila svima zainteresiranima da glasaju za naziv nove verzije Androida i upravo je naziv Nougat dobio najviše glasova.

Kao i dosadašnje verzije (Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice-cream sandwich, Jellybean, Kitkat, Lollipop, Marshmallow) i ova ima naziv neke slastice. I ove godine je otkrivena nova statua u čast nove verzije Androida.

Testna verzija je već u opticaju neko vrijeme na odabranim uređajima, a finalna verzija se očekuje ovu jesen.

Android Nougat novine

Nougat donosi nekoliko novina među kojima su podrška za split-screen, poboljšanu značajku Doze koja ima za zadatak produljiti trajanje baterije u stand-by načinu rada. Možda najznačajnija novina je Daydream nova platforma za virtualnu stvarnost koja će biti integrirana u sam operativni sustav.

Google nije objavio koju će brojčanu oznaku imati Android Nougat, hoće li to biti 7.0 ili 6.x. S obzirom da se aktualni Android Marshmallow nalazi na svega 10-ak % uređaja, Google u suradnji s proizvođačima i mobilnim operaterima će trebati dosta poraditi da se u budućnosti to promjeni i veći broj pametnih telefona dobije nadogradnju na novu verziju operativnog sustava.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here