Firefox Quantum

U proteklih nekoliko mjeseci Mozilla je užurbano razvijala novi engine za Firefox koji bi trebao značajno ubrzati surfanje webom putem ovog web preglednika.

Novi preglednik ima naziv Firefox Quantum i prema testovima duplo je brži u odnosu na prijašnje verzije. Osim toga, troši značajno manje memorijskih resursa što znači da bi trebao raditi stabilno kada imate veliki broj otvorenih tabova. Mozilla nije propustila priliku pohvaliti se kako Quantum troši do 30% manje memorije od Google Chromea.

Osim boljih performansi, Firefox Quantum donosi i posve novi izgled, mogućnost snimanja snimki zaslona direktno iz preglednika i poboljšani alat za sprječavanje trackera. U gornjem desnom uglu se sada nalazi ikona „Library“ putem koje se pristupa favoritima, povijesti, preuzimanjima i sinkroniziranim karticama.

Naravno, Firefox Quantum i dalje podržava vaše omiljene dodatke za ovaj web preglednik putem kojih ćete moći proširiti njegovu funkcionalnost.

Redizajnirana je i početna stranica na kojoj se sada nalaze na vrhu prečaci prema najpopularnijim stranicama, koje možete sami prilagoditi. Ispod njih se nalaze „Highlights“ vijesti s stranica koje ste u prošlosti posjećivali ili stavili u favorite.

Desktop verziju ovog programa možete preuzeti s ove stranice, a dostupne su verzije i za iOS i Android.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here