Firefox Focus na Android telefonu

Mozilla je prošle jeseni lansirala Firefox Focus za iOS kojemu je glavna značajka zaštita privatnosti korisnika na internetu. Nakon dužeg čekanja Firefox Focus je stigao i za Android uređaje i već sada se može preuzeti u Google Play trgovini.

Instalacijska datoteka je velika oko 4MB, a sama aplikacija ne troši mnogo sistemskih resursa tako da će bez problema raditi i na telefonima s manje radne memorije. Sučelje je minimalističko i nema brdo opcija kao obični Firefox za Android, a isto tako ovaj preglednik ne podržava ni dodatke.

Firefox Focus blokira većinu trackera koji skupljaju informacije o tome što pretražujete na internetu, omogućava lako brisanje povijesti pregledavanja i unesenih lozinki. Kako na stranicama koje otvorite ovim preglednikom nema oglasa jer su i oni blokirani, izvedba tih stranica bi trebala biti i nešto brža.

Novine u Android verziji

Za razliku od iOS verzije, Android verzija aplikacije ima i tri novine. Prva novina je brojač blokiranih oglasa koji omogućava da u stvarnom vremenu vidite koliko je oglasa blokirano na nekoj stranici. Druga novina je mogućnost isključivanja blokade trackera ukoliko se stranica ne može prikazati ispravno. Treća novina je što Focus prikazuje obavijest na zaslonu uređaja putem koje dodirom možete očistiti povijest pregledavanja stranica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here