Nakon što je u siječnju prošle godine Motorola predstavila svoj Android smartphone  Atrix 4G, na tržište nam dolazi novi model Atrix HD.  Ovaj uređaj opremljen je novim 4.5“ ekranom rezolucije 1280 x 720p s impresivnih  320PPI (pixel per inch), što je bolje nego ekrani na Samsungovim Galaxy S3 i Nexus uređajima, i iPhoneovog 4 „Retina“ ekrana.

Ispod kućišta se nalazi 1,5 Ghz procesor (Qualcomm  dual-core Snapdragon S4) – procesor koji se nalazi i u Samsungovim Galaxy S3 i HTC-ovom  One X. Motorola Atrix HD ima 1GB rama, 8GB unutarnje memorije i naravno 2 kamere – glavnu kameru od 8 MP i prednju kameru od 1.3 , a podržana veličina video  zapisa je 1080p. Baterija je kapaciteta 1,780 mAh, koja se prilikom testiranja i nije pokazala toliko izdržljivom.

Stražnja strana uređaja napravljena je od Kevlara, materijala otpornog na habanje i udarce.
Prilikom isporuke na uređaju će se  , a zasad nema najava o nadogradnji na novi Android 4.1 Jelly Bean. Početni (unlock) ekran je moguće prilagoditi kako bi se moglo,  osim klasičnog otključavanja, moglo pristupiti aplikacijama koje često koristite kao što je npr. kamera.

Na ovom modelu, prema preporuci iz samog Googlea za sve nove mobilne uređaje bazirane na Androidu 4.0 , nema kapacitivnih tipki, već su one uključene u samu Android platformu.  S lijeve strane uređaja se nalazi i utor za micro-SD a do njega utor za 4G LTE micro-SIM karticu.
Na vrhu se nalaze micro-HDMI i microUSB utori.

Motorola Atrix HD svojim dizajnom nije atraktivna kao glavni konkurent na tržištu Samsung Galaxy S3, ali za razliku od tog uređaja ima bolji ekran.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here