Microsoft Office 2016 za Mac

Četiri mjeseca nakon predstavljanja preview verzije, Microsoft je izbacio finalnu verziju Officea 2016 za Mac.

Novo izdanje je raspoloživo svima koji posjeduju pretplatu na Office 365 paket uredskih programa, dok će se oni koji žele kupiti standalone licencu bez mjesečne pretplate trebati strpjeti do rujna.

Office 2016 za Mac se sastoji od dobro poznatih alata Worda, Excela, PowerPointa, Outlooka i OneNotea koji su prilagođeni za Retina zaslone na Mac računalima. Osim navedenog ova verzija ima optimiziran kao i podršku za full-screen.

Probna preview verzija je pokrenuta tijekom ožujka i u međuvremenu je tvrtka izbacila nekoliko nadogradnji, a veliku pomoć u svemu ovome je imala od samih korisnika koji su se bavili testiranjem (njih oko 100 000).

Korisnici Mac računala morali čekati dugih pet godina na novu verziju Microsoft Officea, a ekipa iz Redmonda je obećala da će nova ažuriranja za Office na ovoj platformi od sada biti dostupna barem jednom u svakom kvartalu. Office na Windowsima gotovo svaki mjesec prima sigurnosna i razna druga ažuriranja.

Office 2016 se uvelike oslanja na cloud tehnologiju i pohranu podatka u OneDrive, kako bi korisnicima bio olakšan pristup s bilo kojeg uređaja. OneDrive i SharePoint su već i ranije nadograđeni i redizajnirani, a sada je došao na red na najvažnije alate u Officeu – Word, Excel i PowerPoint da i oni dobiju novo ruho. Cijena paketa je od 6.99 US $ mjesečno, koliko košta pretplata na 365 verziju.

I dok korisnici na Mac računalima već mogu koristiti novu verziju Officea, verzija za Windowse je još uvijek u testnoj fazi i svi koji su zainteresirani mogu je isprobati na svojim računalima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here