office 2016 preview word sučelje
Word 2016

Danas je izašla prva Public Preview verzija Microsoft Officea 2016. Radi se o testnoj verziji koja se dostupna svima koji koriste Microsoftov operativni sustav i može se koristi besplatno određeno vrijeme.

Nova verzija Officea uključuje istovremeno uređivanje dokumenta u Wordu od strane više korisnika u stvarnom vremenu, nove alate za analizu podataka i još neke značajke koje povećavaju produktivnost ali i sigurnost cijelog uredskog paketa.

Isto kao i kod Insider programa za testiranje novih Windowsa 10, Microsoft od vas očekuje da pomognete u rješavanju problema putem povratnih informacija.

Na službenom blogu tvrtke je objavljeno kako je ovo rano izdanje putem kojeg korisnici imaju uvid kako bi trebale izgledati buduća verzija Microsoft Officea 2016 za desktop.

Korisnici mogu na dva načina pristupiti ovom testiranju. Korisnici Officea 365 mogu direktno My account stranici odabrati Language and Install options,  pa Additional install instructions odabrati koji verziju žele instalirati – 64 bitnu ili 32 bitnu. Oni koji  nemaju ovu pretplatu mogu s ove stranice preuzeti željenu verziju (32 ili 64 bitnu) i instalirati je. Serijski broj je naveden na stranici.

Jedna od najzanimljivijih značajki je upravo mogućnost da više korisnika uređuje Word dokumente u stvarnom vremenu. I korisnicima desktop i online verzije će biti omogućena ova značajka gdje će moći istovremeno uređivati isti dokument.

Imajte na umu da se ipak radi o ranoj testnoj verziji koja bi se mogla razlikovati od završnog proizvoda koji bi trebao izaći kasnije ove godine. Iz Microsofta su objasnili kako će svaki mjesec dodavati nove značajke u ovaj uredski paket programa.

U paketu dolaze slijedeći programi – Word, Excel, One Note, Outlook, Publisher, Access kao i aplikacija za pritup OneDrive cloud servisu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here