Microsoft Office Excel OneNote Outlook Word PowerPoint Ikone

Na Microsoftovom službenom blogu danas je stigla obavijest kako novi Microsoft Office 2016 za desktop bi trebao izaći u drugoj polovici ove godine.

Microsoft-Office-2016-alati

U objavi nema mnogo detalja vezanih za nasljednika Officea 2013, osim da programski tim radi na novoj verziji ovog uredskog paketa programa i kako će više informacija o samom programu biti objavljene u mjesecima koji su pred nama.

Paket će i dalje obuhvaćati sve već dobro poznate alate i biti će prilagođen svima koji preferiraju rad s mišem i tipkovnicom, izjavila je Julia White generalni direktor Office tima u Microsoftu.

Microsoft Office za mobilne uređaje

Uz najavu Microsoft Officea 2016, u istoj objavi stoji kako tvrtka radi i na Officeu za Windows 10, koji donose Word, PowerPoint, OneNote i Outlook alate prilagođene korištenju na dodirnim zaslonima. Julia White je najavila kako će ovi alati biti besplatni svima koji posjeduju male tablete i pametne telefone s nadolazećim Microsoft Windows 10 operativnim sustavom.

Međutim, još nije poznato da li će ovi alati biti stvarno besplatno dostupni svima, ili samo onima koji posjeduju pretplatu na Office 365, jer trenutno samo oni koji posjeduju ovu pretplatu mogu koristiti pune verzije Officea za Android i iOS.

Svi koji koriste Windows 10 Technical Preview probnu verziju uskoro bi u slijedećih nekoliko tjedana bi trebali dobiti nove Office aplikacije za dodirne zaslone.  Windowsi 10 će se moći koristiti na širokom rasponu dijagonala uređaja, od pametnih telefona do 84 inčnog Surface Huba, koji je nedavno tvrtka predstavila.

Kako izgledaju mobilne aplikacije Word i PowePoint možete vidjeti u priloženim video zapisima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here