Microsoft Lumia 430

Ranije ovog mjeseca je predstavljena Microsoft Lumia 430 super povoljni Windows Phone pametni telefon koji će imati cijenu od 70 US $, odnosno oko 500 kn. S obzirom na cijenu, Lumia 430 je sasvim solidan uređaj s osrednjim tehničkim specifikacijama.

Specifikacije su slične prvom Lumia smartphoneu pod Microsoftovim brandom Lumia 535 modelu. Unutra uređaja je Snapdragon 200 chipset s dvojezgrenim procesorom na 1.2 GHz, čitavih 1 GB radne memorije, 8 GB interne memorije.

4-inčni zaslon ima rezoluciju od  480 x 800 px, a vlasnici će imati mogućnost svoje fotografije, glazbu i videa pohraniti i na SD kartice kapaciteta do 128 GB.

Kamera je najveća boljka Microsoft Lumie 430, jer glavna kamera ima slabašni 2 MP senzor, a tu je i prednja VGA kamera. Baterija ima kapacitet od 1,500 mAh.

Operativni sustav je  Windows Phone 8.1, no iz Microsofta su već potvrdili da će Lumia 430 dobiti nadogradnju na Windowse 10 čim budu spremni ovog ljeta. Ova vijest je za svaku pohvalu, s obzirom da nove verzije Androida rijetko dolaze na uređaje u ovom tržišnom segmentu, a čak i na jačim uređajima potrebno ih je čekati nekoliko mjeseci.

Na nekim svjetskim tržištima biti će dostupna i dual-SIM verzija, a što se tiče boja moći će se odabrati crna ili narančasta varijanta. Naravno, kao i ostali uređaji iz Lumia serije radi se o stražnjem poklopcu od sjajne plastike.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here