Microsoft Edge start screen

Microsoft je odlučio napraviti jedan kontraverzan potez kako bi „promovirao“ svoj Edge web preglednik.

Naime, u Redstone 5 nadogradnji Windowsa 10 koja će izaći tijekom ove godine svi linkovi koji se kliknu u e-mail aplikaciji (Pošta) će se otvarati u Edgeu. Čak i ako ste postavili da je zadani web preglednik Google Chrome ili Mozilla Firefox, to će biti zanemareno i svi linkovi će biti otvoreni u Microsoftovom pregledniku.

Ekipa iz Microsofta tvrdi da je njihov preglednik i ovako superioran u odnosu na konkurenciju – brži, sigurniji i štedljiviji za bateriju. Kao razlog ovoj promjeni navedeno je da žele najbolji, najsigurniji i dosljedniji doživljaj unutar Windowsa 10 na svim uređajima.

Statistika s druge strane ne laže, Microsoft Edge koristi mršavih 4% korisnika dok primjerice Google Chrome 77%. Da je Edge stvarno toliko dobar kao što Microsoft tvrdi onda bi ti postotci bili obrnuti.

Redstone 5 nadogradnja bi trebala stići tek za nekoliko mjeseci, u jesen ove godine tako da postoji mogućnost da će se Microsoft ipak predomisliti i prekinuti s ovakvom strategijom forsiranja svojih proizvoda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here