mediaportal

MediaPortal je besplatni program koji vaše računalo pretvara u napredni multimedijalni centar. Ovaj program vam omogućava slušanje omiljene glazbe, gledanje videozapisa i DVD-ova,gledanje i snimanje TV programa, pregledavanje slika uz brojne napredne opcije.

Instalacija

Instalacijska datoteka iznosi oko 25 MB. Prilikom instalacije MediaPortala  moguće je odabrati komponente za instalaciju, kao i uključiti ili isključiti opciju da ovaj program se koristi za gledanje TV programa (ako imate integriranu TV karticu savjetujemo da uključite ovu opciju).

Postavke

Zavisno o odabiru konfiguracije, jednostavna ili napredna, program će vam ponuditi podešavanje brojnih opcija reprodukcije, u kojim mapama se nalaze multimedijalne  datoteke, postavljanje PIN  zaštite za odabrane mape kao i brojne druge opcije.

Korištenje

Zavisno o codecima instaliranim u računalu, ovaj program može pokrenuti većinu video, glazbenih i  slikovnih datoteka. Vrijeme pokretanja datoteke je malo usporeno, no ne tako sporo kao kod Windows Media Centra.

mediaportal glazba

Prilikom pretrage filmova moguće je s IMDB preuzeti podatke o filmu. Naravno, program ima mogućnost i reprodukcije titlova prilikom reprodukcije DVD naslova ili divx filmova.

Dodaci

MediaPortal ne samo da služi kao all in one program za multimediju, nego uz pomoć dodataka koji se mogu preuzeti s interneta ovaj program može poslužiti za čitanje vijesti, provjeru prognoze vremena, pristup Wikipediji…

MediaPortal Video

MediaPortal je open source platforma, tako da za ovaj program postoji velik broj dodataka (pluginova), a ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano za ovaj program, zajednica na MediaPortal forumu će vam pokušati pomoći riješiti ga.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here