Samsung galaxy s6 edge

Od svog predstavljanja prošlog tjedna Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge su podvrgnuti raznim aplikacijama za testiranje performansi. Prema novim rezultatima ovih testiranja performanse Galaxy S6 su mnogo bolje u odnosu na ostale uređaje iz visoke kategorije poput Galaxy Notea 4, Sony Xperia Z3, LG G3 i HTC One M8.

Razlog ovako dobrim rezultatima je nova tehnologija, odnosno novi chipset i nova DDR4 memorija. Samsung je odustao od Qualcomm Snapdragon 810 chipseta i odlučio se za vlastiti Exynos 7420 chipset baziran na 14nm arhitekturi koji je mnogo brži od Snapdragona, a istovremeno i štedljiviji.

Doduše i prije je bilo situacija kada su neki proizvođači lažirali rezultate kako bi se pokazivali većima nego što stvarno jesu, a da li je isto napravio Samsung s Exynos 7420 chipsetom saznati ćemo kada Galaxy S6 dođe u prodaju i vide se stvarni rezultati.

Ekipa s portala PhoneArena obavili su testiranja i rezultati su impresivni. Oba smartphonea i Samsung Galaxy S6 i S6 Edge imaju 3GB LPDDR4 RAM-a i internu memoriju baziranu na  UFS 2.0 tehnologiji koja nije korištena na nijednom uređaju prije. Izgleda da ova tehnologija omogućava puno veće brzine čitanja i zapisivanja informacija iz interne memorije telefona, pa nije čudno da AndroBench test pokazuje najbolje rezultate za internu memoriju.

AndroBench Galaxy S6 rezulatati

Biti će sada interesantno za vidjeti odgovore ostalih proizvođača i kako će njihovi novi flagship uređaji proći na ovim testovima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here