Punjač za bateriju mobitela

Većina vlasnika pametnih telefona bi htjela da baterija izdrži što duže, bez da trebaju svako malo tražiti punjač.

Iako je uključeni zaslon u pravilu glavni krivac za potrošnju baterije, neke aplikacije više troše bateriju mobitela od drugih. Među popularnim aplikacijama koje su poznate po tome su Facebook, Facebook Messenger, Snapchat, Outlook i Tinder.

Kod Facebooka imamo alternativu nazvanu Facebook Lite, koja je u biti okrnjena verzija glavne aplikacije i koja se pokazala znatno štedljivijom za bateriju, dok za neke i nema nekih rješenja osim deinstalacije.

No što je s ostalim aplikacijama. Srećom novi Android Nougat u svojim postavkama ima opciju da vas obavijesti ukoliko neka aplikacija pretjerano troši bateriju.

U postavkama>baterija nalazi se izbornik označen s tri točkice gdje se mogu aktivirati ta upozorenja. Nakon što se telefon napuni do kraja Android sustav će vas sada obavijestiti o povećanoj potrošnji baterije neke aplikacije.

Za one koji nemaju Android Nougat na svojim uređajima, a imaju root pristup postoji aplikacija koja se zove Wakelock Detector koja može pomoći za očuvanje baterije. Wakelock Detector detektira koje aplikacije sprječavaju da se telefon „odmara“ dok ga ne koristite i onda im to jednostavno možete zabraniti iz same aplikacije.

Osim aplikacija i zaslona i razni senzori na modernim uređajima (NFC, Bluetooth, GPS) su također potrošači baterije pa se savjetuje njihovo gašenje kada se ne koriste.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here