Punjač za bateriju mobitela

Većina vlasnika pametnih telefona bi htjela da baterija izdrži što duže, bez da trebaju svako malo tražiti punjač.

Iako je uključeni zaslon u pravilu glavni krivac za potrošnju baterije, neke aplikacije više troše bateriju mobitela od drugih. Među popularnim aplikacijama koje su poznate po tome su Facebook, Facebook Messenger, Snapchat, Outlook i Tinder.

Kod Facebooka imamo alternativu nazvanu Facebook Lite, koja je u biti okrnjena verzija glavne aplikacije i koja se pokazala znatno štedljivijom za bateriju, dok za neke i nema nekih rješenja osim deinstalacije.

No što je s ostalim aplikacijama. Srećom novi Android Nougat u svojim postavkama ima opciju da vas obavijesti ukoliko neka aplikacija pretjerano troši bateriju.

U postavkama>baterija nalazi se izbornik označen s tri točkice gdje se mogu aktivirati ta upozorenja. Nakon što se telefon napuni do kraja Android sustav će vas sada obavijestiti o povećanoj potrošnji baterije neke aplikacije.

Za one koji nemaju Android Nougat na svojim uređajima, a imaju root pristup postoji aplikacija koja se zove Wakelock Detector koja može pomoći za očuvanje baterije. Wakelock Detector detektira koje aplikacije sprječavaju da se telefon „odmara“ dok ga ne koristite i onda im to jednostavno možete zabraniti iz same aplikacije.

Osim aplikacija i zaslona i razni senzori na modernim uređajima (NFC, Bluetooth, GPS) su također potrošači baterije pa se savjetuje njihovo gašenje kada se ne koriste.

Komentiraj ovaj članak