Windows 10 novi desktop

Kao što je najavljeno, počevši od danas svi korisnici Windowsa 7 i 8/8.1 bi trebali dobiti besplatnu nadogradnju na Windows 10.

Tvrtka je u čast lansiranja nove verzije operativnog sustava pokrenula ovu stranicu na kojoj se putem interaktivne mape prikazuju tweetovi korisnika diljem svijeta. Novi operativni sustav je dostupan u 190 zemalja, a osim za računala dostupan je i za tablete.

Još u lipnju Microsoft je ponudio svim zainteresiranim korisnicima prethodnih dviju verzija da rezerviraju besplatnu nadogradnju OS-a. Danas, kako u kojoj vremenskoj zoni otkuca ponoć novi val nadogradnji se šalje korisnicima.

Kako bi sve proteklo glatko Neowin javlja da je Microsoft rezervirao 40 Tbps bandwidtha putem raznih CDN (content delivery networks) servisa. Usporedbe radi kada Apple nadograđuje operativni sustav svojim korisnicima tvrtka obično rezervira oko 8 Tbps.

Očekuje se da bi danas mogao pasti i rekord u Internet prometu, osim ako se mnogi ne odluče sačekati još neko vrijeme prije nego što nadograde svoj operativni sustav.

Prije nego što se odlučite za nadogradnju na Windows 10 pročitajte što donosi ta nadogradnja, kao i koje će značajke biti uklonjene, a uskoro očekujte i recenziju Windowsa 10 koja je već u pripremi i biti će objavljena za koji dan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here