Vivaldi sučelje

Nakon 14 mjeseci u testnoj fazi novi web preglednik Vivaldi je došao do prve „prave“ verzije. Projekt Vivaldi je ideja jednog od suosnivača Opere Jon von Tetzchnera, a sam tim se sastoji od bivših Operinih inženjera.

Kao i Google Chrome i Vivaldi je baziran na Chromiumu, a za razliku od konkurencije sam preglednik je razvijen na web platformama poput JavaScripta i CSS-a.

Vivaldi korisnicima nudi mogućnost brojnih podešavanja unutar preglednika, kako bi povećali svoju produktivnost i učinkovitost. I dok konkurencija želi što više pojednostavniti browsere, Vivaldi omogućava napredne funkcije poput korištenja brojnih kratica putem tipkovnice, početnu stranicu s brzim biranjem, a s lije strane se nalazi panel s preuzimanjima, zabilješkama i favoritima.

Na panelu možete primjerice pročitati nedavne tweetove bez da otvarate stranicu Twittera. Još jedna zanimljiva opcija je i „Tab Stack“ koja omogućava slaganje više otvorenih kartica.

Moguće je i snimiti sve otvorene kartice kako bi mogli pokrenuti željenu sesiju kada vam zatreba. Korisnici Google Chromea koji žele preći na Vivaldi će biti oduševljeni s činjenicom da ovaj preglednik podržava sve ekstenzije koje su napravljene za Chrome.

Ovo su samo neke od značajki novog preglednika kojeg možete preuzeti s ove stranice, a dostupne su verzije za Windows, Linux i MacOS X.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here