Vivaldi sučelje

Od tvorca Opera web preglednika stiže novi, zanimljiv projekt pod nazivom Vivaldi Browser. Bivši CEO Opere Jon von Tetzchner smatra da postoji mjesta za još jedan web preglednik koji bi privukao ne samo korisnike Opera web browsera već i korisnike ostalih preglednika poput Chromea, Mozilla Firefoxa.

Vivaldi Tech Preview 2

Imajte na umu da je Vivaldi Browser u fazi ranog tesiranja i trenutna verzija Tech Preview 2 radi vrlo nestabilno i teško da će je u ovom trenutku netko moći koristiti kao primarni web preglednik. Program je fokusiran na sve napredne značajke koje bi moderan browser morao imati a to su sinkronizacija i mogućnost korištenja dodataka (ekstenzija) uz brze performanse i moderno dizajnirano sučelje.

Vivaldi Browser ima sve navedeno i testna verzija radi začuđujuće dobro, a koristi i moderne tehnologije poput  HTML5, Node.js, React i Blink enginea koje koristi i Chromium, s toga postoje neke sličnosti i s Google Chromeom.

Vivaldi nudi zanimljive značajke poput mogućnosti vođenja zabilješki, uzimanja screenshotova, spajanja više tabova u jedan. Sučelje je vrlo prilagodljivo tako da se alatna traka može postaviti na stranu koja vam najviše odgovara, a po potrebi se može i isključiti.

vivaldi opcije

Poput Opere i Vivaldi ima integriran speed dial modul s stranicama na koje možete staviti stranice koje često posjećujete.

Osim preglednika tu u budućnosti Vivaldi će sadržavati i vlastiti email klijent, kao što je nekada imala Opera i izgubila, što mnogi ljubitelji nisu nikada oprostili.

Da li će ikada Vivaldi postati popularan poput Internet Explorera i gore navedenih browsera, pokazati će vrijeme, no prema prvim dojmovima definitivno ima veliki potencijal. Vivaldi se može preuzeti na službenoj stranici i to za Windowse, Linux i MacOS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here