Windows 10 logo

Od danas više nije moguće besplatno nadograditi Windowse 7 i 8.1 na nove Windowse 10. Pomalo agresivna kampanja koja je proteklih godinu dana nekima išla na živce sada je gotova.

Iz Microsofta su prije nekoliko mjeseci obavijestili da nemaju nakanu produljiti jednogodišnji period u kojem su korisnici starijih verzija Windowsa mogli besplatno nadograditi operativni sustav.

U ovom trenutku oko 350 milijuna korisnika koristi najnoviju verziju Windowsa, iako je nepoznato koliko je udio onih koji su do Windowsa 10 došli putem nadogradnje s prethodnih verzija, a koliko je onih koji su 10-ku dobili uz novo računalo.

Nagađalo se da nakon isteka ovog roka da će se ipak nuditi nekakav popust vlasnicima Windows 7 i 8.1 licenci, no Microsoft je to demantirao pa će sada ti korisnici morati platiti punu cijenu ukoliko žele nadograditi OS.

Dobra vijest za one koji i ovako nisu željeli ovu nadogradnju je da će se uskoro ukloniti ponuda o mogućnošću nadogradnje koja je tu i tamo znala iskočiti u starijim verzijama.

Windows 10 Anniversary Update stiže 2. kolovoza

Oni koji koriste Windowse 10 u utorak 2. kolovoza bi trebali dobiti prvu veliku nadogradnju Anniversary Update koja donosi na stotine promjena, među kojima je i dugo očekivana podrška za Microsoft Edge dodatke, kao i nekoliko izmjena koje bi mogle pomoći onima koji koriste dodirni zaslon u kombinaciji s  stylusom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here