Instagram direktne poruke

Po uzoru na popularni Snapchat i Instagram uvodi nestajuće poruke. Nova verzija aplikacije u direktnim porukama ima opciju da se pošalje fotografija ili video koji kada se pogleda se automatski izbriše, odnosno primatelj samo jednom može ponovo pogledati poruku.

Novi sustav za poruke će objediniti tekstualne poruke, dok su nestajuće poruke dostupne za fotografije i videa.  Kada se primi takva poruka one će biti označene plavom bojom u inboxu. Za  slanje ovakvih poruka potrebno je s swypeom u lijevo otići na „Direct“ karticu za poruke i kliknuti plavu ikonu kamere.

Kada se foto / video poruka snimi onda se s na ikoni strelice odabere prijatelj ili grupa kojoj se ta poruka želi poslati. U istom prozoru se može pratiti status poruke. Pošiljatelj će biti obaviješten da li je poruka primljena, pregledana te da li je primatelj napravio screenshot poruke.

Novi sustav direktnih poruka je dostupan od verzije 10.16 i to za iOS i Android operativne sustave.

Pet godina otkada je Facebook kupio Instagram

Na Instagram blogu je objavljeno kako je od Studenog prošle godine broj korisnika koji koriste poruke u ovoj aplikaciji narastao s 300 milijuna na 375 milijuna. Upravo ovog tjedna se slavi 5. godišnjica otada je Facebook kupio Instagram za milijardu US $. Danas ovaj servis vrijedi mnogo više – analitičari procjenjuju na čak 50 milijardi US $.

Dostupna na usluzi Google Play

available on the app store

Preuzmite od tvrtke Microsoft

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here