Icecream PDF Converter

Icecream Apps je programski tim koji stoji iza Icecream PDF Convertera, besplatnog programa koji služi za konvertiranje PDF datoteka u DOC, ODT, RTF i TXT tekstualne formate zapisa, kao i konvertiranje PDF-ova u  JPG, BMP, EPS slikovne formate. Program podržava i konvertiranje navedenih vrsta zapisa u PDF.

Icecream PDF Converter

Icecream PDF Converter značajke

Icecream PDF Converter može ekstraktirati tekst iz PDF dokumenta čak ako je spremljen u obliku slike, zahvaljujući open source OCR alatu Tesseract koji služi za prepoznavanje teksta sa slike, a program može detektirati i debljinu slova u tekstu i prebaciti ih u novi format.

Kod „miješanih“ dokumenta gdje postoje i tekst i slike Icecream PDF Converter može izvući tekst u dokumentu, dok ima problema s izvlačenjem slika, gdje se umjesto slika u dokumentu pojave nekakvi hijeroglifi. Tu nije problem s Tesseractom, koji odlično obavlja svoj dio posla, već s Icecream bi trebao poraditi na boljem izvlačenju slika ili jednostavno ih ignorirati i fokusirati se samo na tekst.

Icecream PDF Coverter podržava i spajanje više vrsta datoteka u PDF (JPG, PNG i DOC), kao i mogućnost konvertiranja datoteka koje su zaštićene lozinkom.

Dakle, ako Vam je potreban program za konvertiranje PDF-ova kako bi ih mogli otvoriti primjerice iz MS Worda ili sličnim tekstualnim procesorima (Libre Office Writer), Icecream PDF Converter bi mogao poslužiti svrsi. Instalacijska datoteka programa iznosi 106 MB i može se besplatno preuzeti s Icecream Apps stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here