The Document Foundation je izbacio novu verziju LibreOffice 4 uredskih paketa programa i to samo tjedan dana nakon izlaska novog Microsoft Officea.

Iako u novoj verziji nema nekih radikalnijih vizualnih izmjena, većina poboljšanja napravljeno je u samom kodu programa. Tako LibreOffice 4 dolazi s potpuno obnovljenim API-jima koji omogućavaju programerima izradu vlastitih dodataka za program. Prilikom razvoja nove verzije The Document Foundation se posebno usredotočio na poslovne korisnike i organizacije i nudi bolju integraciju s nekoliko sustava za upravljanje dokumentima.

LibreOffice sada dolazi s dijaloškim okvirom koji omogućava lakše formatiranje teksta i naslova unutar teksta, a ugrađena je podrška za uvoženje MS Word dokumenta koje sadrže revizije i komentare, kao i bolja podrška za DOCX i RTF datoteke.

Poboljšan je alat za provjeru pravopisa, koji sada omogućava i automatsku kapitalizaciju riječi i rečenica, a LibreOffice 4 dolazi i s podrškom za Firefox teme (persone).

Također, nova verzija je lokalizirana na još više jezika, tako da korisnici trenutno imaju preko 100 lokaliziranih verzija dostupnih za preuzimanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here